motherland monument among green trees on embankment in kiev

Adam Something om Ukraina

Adam Something har på kort tid dragit till sig stor publik på YouTube. Adam skjuter ofta från vänstern då han kritiserar kapitalism, samhällsbygge och auktoritära stater. Han lyckas hålla sig saklig, till stor del beroende på att att hans videor inte är gjord i en hast. Det ligger ett stort undersökande arbete bakom klippen. De två senaste filmerna om Ukraina är inget undantag.

Den stora massan hittade förmodligen hans kanal genom klippet Dubai is a joke där han frågar sig varför Städer som Dubai överhuvudtaget byggs.

På senare tid har han annonserat att han inom kort ska publicera ett klipp om konflikten mellan Ryssland och Ukraina. Och nu är den här. Det är en 40 minuter lång historielektion som förklarar bakgrunden till var vi står i dag. Inte bara filmen är bra. Den tillhörande disksusionstråden är också läsvärd, med en hel del vittnesmål från Ukrainare. Häng med! Adam pratar väldigt fort.

Det långa klippet. Häng med! Adam pratar fort.

Några dagar senare postade han klippet nedan, där han svarar på kommentarer som ställdes i kommentarsfältet till det första klippet..

Det andra klippet, som till stora delar diskuterar hur det kommer att gå för Ryssland om de invaderar Ukraina.

Vill du läsa mer om om konflikten så har jag tidigare skapat ett artikelarkiv om Ryssland, Ukraina och Sverige. Och här finner du ett klipp från Sveriges radio som handlar om vad som driver Ryssland och Putin.


Publicerat

i

,

av

%d