Vindkraft eller kärnkraft

Hur ska vi sänka elpriserna?

Vi närmar oss en vinter där elpriserna kan bli mycket höga. Det debatteras mycket om vi ska bygga fler vindkraftverk eller om vi ska bygga ut kärnkraften eller ska vi ge pengar till människor och företag som får för höga elräkningar?

Men kanske kan lösningen på lägre elpris komma från annat håll och kanske är det ekonomerna har svaret. I gårdagens Godmorgon världen som sänds i Sveriges radio P1 intervjuades nationalekonomerna John Hassler och Lars Calmfors. De menar att vi kan sänka elpriserna ganska mycket om vi bra använder elektriciteten vid andra tider på dygnet.

Sveriges Radio P1 Morgon – Ekonomer kritiska mot kompensation för höga elpriser.

I dag, lördag, publicerar SvD artikeln Elrapport kidnappad: ”En sak förvånade mig” där det berättas om en forskningsrapport som använts av olika politiska läger för att argumentera både för mer vindkraft och för kärnkraft, men där slutsatsen är liknande den i radioinslaget. Vi kan sänka elpriserna genom att utnyttja elektriciteten smartare.


Publicerat

i

,

av

%d