Näthat och mognad som lektionsupplägg?

Mikael Kurkiala utforskar begreppen mognad och moral i debatten om näthat i DN-artikeln Näthat är också en fråga om andlig omognad. Kurkiala forskar vid Kyrkokansliet i Uppsala.

Texten är ganska lång och innehåller ganska många besvärliga ord. Men det är bra ord som är väl värda att bekanta sig med. Jag känner mig lite sugen att ta god tid på mig; högläsa och närläsa texten med eleverna, stanna upp och förklara och kanske samtala under läsningens gång.

Som jag förstått det så har Kurkialas text tillkommit med anledning av att ärkebiskopen Antje Jackelén tidigare meddelat att hon tar en paus från Twitter i och med att hon upplever att det skjuts giftpilar mot henne och andra på sociala medier.

Antje Jackelén tar Twitterpaus

Kommer samtalen att kunna fortsätta att föras på öppna forum på nätet eller kommer människor att tröttna och ge sig därifrån så att bara trollen blir kvar?


Publicerat

i

, ,

av

%d